All fields are required.

Close Appointment form

Verblijf

MPC Terbank was vroeger uitsluitend een residentiële voorziening en heeft daardoor reeds een lange traditie op vlak van verblijf in leefgroepen.

Ondanks de verandering naar Multi Functioneel centrum blijft een belangrijk deel van onze werking een gespecialiseerde begeleiding in een leefgroep.

Er zijn 4 leefgroepen gelegen binnen de centrale site van de Parkweg. Deze leefgroepen bieden de mogelijkheid om de jongere heel nabij te volgen met aangepaste pedagogische werking en infrastructuur. Het gebouw van de Parkweg is sterk vormgegeven vanuit een visie om kinderen en jongeren die extreem reageren op spanning vaak door agressie tegen zichzelf, anderen of materiaal een veilige plek te bieden.

Daarnaast zijn er 7 leefgroepen die gehuisvest zijn in huizen in de buurt. 4 leefgroepen hiervan richten zich naar kinderen en jongeren met een matig verstandelijke beperking. 3 leefgroepen richten zich naar kinderen en jongeren met lichte verstandelijke beperkingen. Vaak is er sprake van bijkomende gedrags- of emotionele problemen.

De leeftijd en de zorgvraag van het kind of de jongere zijn indicatoren om te bepalen welke leefgroep het meest geschikt is.

Met de ouders wordt afgesproken wanneer de jongere in de leefgroep is (tijdens de week of ook tijdens het weekend en de vakantie).

Er is de mogelijkheid tot deeltijdse opvang voor minder dan 5 dagen per week. Vanuit de Multi-functionele dienst wordt tevens een logeermogelijkheid aangeboden in het weekend.