On(T)roerend erfgoed

Terbank staat voor meer dan ‘800 jaar zorg voor mensen’, een bewogen verhaal van gepassioneerde mensen die een antwoord willen bieden op de maatschappelijke noden van hun tijd.

Doorheen de geschiedenis vanaf de 17de eeuw tot op heden zijn zorgverlening en religieus leven sleutelbegrippen bij ‘Terbank’. In die zorg werd veelal gekozen voor de maatschappelijk meest kwetsbaren.

In de jaren 70 werd het bestuur opgesplitst in twee afzonderlijke vzw’s: de school voor buitengewoon onderwijs Ter Bank en de residentiële voorziening voor kinderen en jongeren met een verstandelijke handicap, MPC Terbank. Beide organisaties ontwikkelden een eigen identiteit en zijn baanbrekend op verschillende domeinen van zorg en onderwijs

We evolueerden van een voorziening die uitsluitend gericht was op verblijf naar een Multifunctioneel Centrum met een aanbod van verblijf, school vervangende dagbesteding, school aanvullende dagopvang, logeren, mobiele en ambulante begeleiding.

De roerende inhoud van zorg, gedragen door enthousiaste medewerkers, is steeds in ontwikkeling, waarbij we blijvend inspelen op de noden van de tijd.

Hoe on(t)roerend toch de evolutie van dit historisch erfgoed. Het boek ‘Terbank, 800 jaar zorg voor mensen’ is te koop voor 20 euro. Contact: 016/31 12 50.

Scroll naar boven