Recept

Pasta met broccoli

Ingredienten voor 4 pers:
  • 350 gr gedroogde pasta (penne, fusilli,..)
  • 350 gr broccoli in roosjes gesneden
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 6 eetlepels olijfolie (45 ml)
  • 6 knoflookteentjes geperst
  • 2 rood spaans pepertje of gedroogde chilivlokken
  • 1 citroen
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • Schaafsel van parmazaanse kaas

Eventueel lekkere extra’s hierbij: gehalveerde kerstomaatjes, wat rucola

Bereidingswijze
  1. Stoom of kook de broccoli tot hij gaar is.
  2. Maak intussen een braadpan zonder vetstof goed heet en voeg de pijnboompitten toe en rooster ze onder regelmatig roeren goudbruin. Breng zo over op een bord en zet apart.
  3. Verhit de olijfolie in een kleine pan en voeg de knoflook en het spaans pepertje (of chilivlokken) toe. Laat op een zacht vuurtje stoven. Neem van het vuur.
  4. Plet de gare brocolli  in een pot grof met een pureestamper of een vork.
  5. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Giet de pasta af en doe hem terug in de pot. Voeg de geplette brocolli, de knoflook-peperolie en de geroosterde pijnboompitjes toe en meng. Pers wat citroensap over het geheel en kruid met peper en zout.
  7. Verdeel op de borden. Werk af met parmezaanschaafsel.

Eventueel lekkere extra’s hierbij: gehalveerde kerstomaatjes, wat rucola

Scroll naar boven