Recept
Pasta met broccoli
Ingredienten voor 4 pers:
- 350 gr gedroogde pasta (penne, fusilli,..)
- 350 gr broccoli in roosjes gesneden
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 6 eetlepels olijfolie (45 ml)
- 6 knoflookteentjes geperst
- 2 rood spaans pepertje of gedroogde chilivlokken
- 1 citroen
- Zeezout en vers gemalen zwarte peper
- Schaafsel van parmazaanse kaas
Eventueel lekkere extra’s hierbij: gehalveerde kerstomaatjes, wat rucola
Bereidingswijze
- Stoom of kook de broccoli tot hij gaar is.
- Maak intussen een braadpan zonder vetstof goed heet en voeg de pijnboompitten toe en rooster ze onder regelmatig roeren goudbruin. Breng zo over op een bord en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een kleine pan en voeg de knoflook en het spaans pepertje (of chilivlokken) toe. Laat op een zacht vuurtje stoven. Neem van het vuur.
- Plet de gare brocolli in een pot grof met een pureestamper of een vork.
- Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de pasta af en doe hem terug in de pot. Voeg de geplette brocolli, de knoflook-peperolie en de geroosterde pijnboompitjes toe en meng. Pers wat citroensap over het geheel en kruid met peper en zout.
- Verdeel op de borden. Werk af met parmezaanschaafsel.
Eventueel lekkere extra’s hierbij: gehalveerde kerstomaatjes, wat rucola