Vlieg eropuit!

Adel loopt school en wordt ambulant begeleid door MPC Terbank. Hij is een aangename leerling: iedere dag plichtsbewust present werkt hij goed mee aan het klasgebeuren. Maar onder zijn actieve houding zit echter een ander gevoel. Hij is schoolmoe en wil iets anders. Hij hoopt te kunnen gaan werken op een groendienst. Want dat doet hij graag: in de openlucht maaien, spitten en zaaien.

Je moet niet over één nacht ijs gaan wanneer het over zulke beslissingen gaat. Hiervoor laat je je best ondersteunen door anderen en ga je in gesprek met school, CLB en je ambulante zorgbegeleider. Want als iedereen de koppen bij elkaar steekt, krijgen we de neuzen misschien in dezelfde richting. En die richting kwam er: Adel krijgt de nodige steun tijdens het ambulante traject en begint te zoeken naar werk.

Op zoek naar werk...

Blankedale, een maatwerkbedrijf in Tienen, pikt zijn zoektocht op. Adel weet te overtuigen op zijn sollicitatiegesprek! Hij kan meteen starten op de Inbev-afdeling. Mits goede afspraken en een duidelijke taakverdeling blijkt hij een goede werkkracht. Adel voelt zich stilaan energieker en vrolijker. Hij werkt liever dan naar school te gaan. Maar op de groendienst een plaats bemachtigen blijft zijn ultieme droom. Geduld wordt beloond. Wat later kan hij aan de slag op de groendienst van Blankedale. Hij voelt zich hier als een vis in het water… of beter, ‘als een bij op een bloem’!

Een eigen woonplek

Naast werken heeft Adel nog een andere droom: zijn eigen woonplek! Een eigen inkomen hebben maakt het mogelijk iets te huren. Als nu toch ook maar zijn familie hier mee kon achterstaan. Adel woont nog bij zijn ouders en komt uit een moslimfamilie. 

Vanuit die traditie gaat een zoon pas het huis uit als getrouwde man. Adel heeft begrip voor het standpunt van zijn ouders, maar deelt deze ideologie niet.

Na verschillende gesprekken is zijn familie toch bereid hem de ruimte en vrijheid te geven om de stap te zetten. Hun instemming was ontzettend belangrijk voor Adel. Enkele maanden later vindt hij zíjn nieuwe thuis, een appartement waar hij meteen intrekt. 

Een jaar nadat hij de schoolpoort achter zich toetrok leeft Adel het leven waar hij van droomde. Hij voelt zich gelukkig en stelt het goed!

Scroll naar boven