Weekend logeren
Kinderen met een verstandelijke beperking die thuis wonen, willen net zoals andere kinderen af en toe elders spelen en slapen. Want hoe plezant is het niet om eens op een andere plaats andere dingen te doen en andere kinderen te leren kennen. En wat een fijne afwisseling is slapen in een ander bed! Daarom heeft MPC Terbank een logeeraanbod waar begeleiders vermakende activiteiten voorzien en de zorg van het kind even overnemen. Zo creëren we ook wat ademruimte voor het gezin.
Een weekendje vol avontuur!
Het logeerhuis vind je op de Sint-Jansbergsesteenweg in Heverlee. Het is een gewoon huis in de straat, niet ver van de centrale site van MPC Terbank. Het huis is veilig ingericht voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking.
Logeeropvang is nooit individueel, maar gebeurt in kleine groep. Er kunnen tot 8 kinderen naar het logeerhuis komen.
Twee weekends per maand is het logeerhuis open van vrijdag 16u tot zondag 17u. Je kan 1 of 2 nachten komen logeren. Slapen doe je steeds in jouw zelfde kamer.
Wil je zaterdag of zondag graag samen spelen, maar ’s avonds liever in je eigen bed, dan kan dat zeker bekeken worden als er nog plaatsjes vrij zijn.
Van alles wat
Het weekend start na school met een vieruurtje. We kopen in de winkel onze ingrediënten voor het avondeten en gaan samen aan de kook. We spelen een spel, leggen een puzzel, dansen op een leuke beat en ravotten in de tuin. Zaterdag en zondag staan er uitstappen op het programma. Een wandeling met of zonder Ozzy en Naya, de honden van AttrAktief, een bezoek aan het Provinciaal Domein Kessel-Lo, naar het speelbos… even andere oorden opzoeken!
We spotten vliegtuigen in het vliegerbos en kijken film op het grote scherm.
Kortom, tijdens het logeerweekend zoeken we naar een mooie balans tussen inspanning en ontspanning door zo veel mogelijk op maat te werken en zo weinig mogelijk verwachtingen te stellen.
Voor wie?
Voor kinderen en jongeren van 6 tot 24 jaar, met een matig verstandelijke beperking, die thuis wonen en die school lopen in het buitengewoon onderwijs (type 2). Je voldoet aan de voorwaarden om gebruik te maken van rechtstreeks toegankelijke hulp RTH, je hebt toegang tot niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp nRTH of je beschikt over een persoonlijk-assistentiebudget PAB (voor minderjarigen).
Meer uitleg over RTH en nRTH vind je hier.
In overleg is een combinatie van begeleidingsvormen mogelijk. Misschien is ook ons buitenschools aanbod iets voor jou.
Vraag | Aanmelding | Inschrijving
Heb je interesse in het logeeraanbod? Dan kan je je aanmelden via het vraag- en aanmeldformulier. Samen bespreken we wat we voor jou en je gezin kunnen betekenen. Heb je nog vragen 016 31 12 50.
Wens je in te schrijven voor een logeerweekend? Dan kan je je inschrijven via het inschrijvingsformulier. Heb je nog vragen 016 31 12 50.