Ambulante en mobiele trajectbegeleiding

Steun in het dagelijkse leven

Wanneer verblijf niet nodig is, maar er bij jou of binnen het gezin toch een vraag naar ondersteuning is, kan een traject met hulp van de DIENst Ambulante en MObiele trajectbegeleiding, kortweg DIENAMO, een oplossing bieden. Dit traject kan ook gestart worden in afwachting van of na een verblijf in onze leefgroepen.

dienamo
dienamo 2

Zorg op maat

Ben je een kind of jongvolwassene met een beperking of ouder van, en is het moeilijk om de juiste richting te vinden? Ondervind je hindernissen op je weg naar zelfstandigheid? Heb je ondersteuning nodig bij de opvoeding? Loop je verloren in het sociaal administratief doolhof? We vertrekken vanuit jouw vraag. Jij bepaalt de weg. De begeleiders wandelen mee.

Jij en een vaste begeleider als vertrouwensfiguur stippelen een traject uit en stellen de doelen die jij wilt bereiken voorop. Tijdens gesprekken in onze organisatie, in de thuisomgeving of op een andere locatie praten jullie over wat al wel en nog niet loopt.

Met ondersteuning van een Dienamo-begeleider slaagde Adel erin de job van zijn leven te vinden en zelfstandig te gaan wonen. Wat een ambulant traject voor hem betekende? “Een zwemband aangereikt krijgen tijdens het doorzwemmen van vele moeilijke watertjes, en dan voet aan wal zetten.” Lees hier zijn verhaal.

zwemband

Voor wie?

Kinderen en jongeren met een licht of matige verstandelijke beperking, tot de leeftijd van 25 jaar, die toegang tot niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp verkregen via de intersectorale toegangspoort, die voldoen aan de voorwaarden om gebruik te maken van rechtstreeks toegankelijke hulp RTH, die beschikken over een persoonlijk-assistentiebudget PAB (voor minderjarigen) of een persoonsvolgend budget PVB (voor meerderjarigen van 21 jaar tot 25 jaar).

Extra aanbod

Loop je een traject binnen DIENAMO? Dan bekijken we of je kan aansluiten op het vrijetijdsaanbod van de dienst AttrAktief.

Jongvolwassenen die vanuit MPC Terbank ambulante en mobiele ondersteuning krijgen, zijn welkom in het Inloophuis, een inclusief en laagdrempelig concept, waarbij jongeren de regie nemen.

Nog vragen?

Wie graag meer info wil of nog met vragen zit, neemt telefonisch contact op met de coördinator op 016 31 12 50. Bekijk zeker ook onze flyer.

Voldoe je aan de voorwaarden vermeld onder rubriek ‘Voor wie’, en wil je je aanmelden voor een DIENAMO-traject? Dat kan met het aanmeldformulier.

Scroll naar boven