‘De een is de ander niet’: van de schouwburg naar de aula

MPC Terbank goes academic! Met haar aanstekelijk enthousiasme stelde Projectcoördinator Stien Van Obbergen ons theaterproject ‘De een is de ander niet’ voor op het seminarie over participatieve kunstprojecten van Artesis Plantijn Hogeschool.

Hoe organiseer je kunstprojecten waarin een rol is weggelegd voor echt iédereen? Dat was de centrale vraag op de inspiratie- en netwerkavond ‘De kracht van participatieve kunst’ van AP Hogeschool, georganiseerd in het kader van een onderzoek van het innovatielab Stadskracht en studenten Ergotherapie.

Kwam hierin prominent aan bod: ons toneelproject De een is de ander niet. Het project speelde een onmisbare rol in het onderzoek. Hierin werd een proceskader opgesteld dat handvaten biedt aan kunstprojecten in zorg- en welzijnscontexten. Om het theoretische kader te toetsen aan de praktijk werd het theaterproject waar MPC Terbank zijn schouders onder zette als praktijkvoorbeeld gebruikt.

Daarnaast mocht ervaringsdeskundige Stien van Obbergen, de vrouw achter het project, het publiek te woord staan tijdens een panelgesprek.

Dat we als organisatie een nuttige bijdrage kunnen leveren aan deze conversatie, maakt ons bijzonder fier.

Scroll naar boven