De Rustbox 3.0

Rust in hoofd en lijf: dat is het motto achter de Rustbox, een online tool die onrust en stress tegengaat. MPC Terbank is een van de initiatiefnemers achter de tool. In december werd de 3de versie van de Rustbox gelanceerd.

 

Ontwikkeld door MPC Terbank en ICOBA werd de Rustbox begin 2021 op de markt gebracht als hulpmiddel voor de zorgsector. Inmiddels wordt de online tool ook gebruikt in scholen, ouders en maatwerkbedrijven. Intussen hebben zorgorganisaties KPC Genk, OPC Ter Wende en Tordaele zich aangesloten bij het project.

De functie van de Rustbox blijft uiteraard onveranderd: het stressniveau reguleren en de spanningsopbouw verminderen.

In de nieuwste versie onderging de rustplanner de meest ingrijpende verandering. De vragenlijsten voor het rustplan werden geoptimaliseerd met het oog op de Circle of Courage. Dat waardenkader stelt dat je je emotioneel in evenwicht voelt als vier universele noden worden beantwoord:

  • Erbij horen (Belonging)
  • Iets kunnen (Mastery)
  • Iets voor een ander kunnen doen (Generosity)
  • Eigen keuzes kunnen maken (Independency) 

De vragenlijst voor volwassenen kreeg daarbovenop een extra opknapbeurt: de lijst is nu beter afgestemd op die doelgroep. Ook de Rust-o-theek, een beeld- en videobank met rustgevende activiteiten, werd uitgebreid met aandacht voor iedere doelgroep.

Ook nieuw: vanaf volgend jaar organiseert ICOBA online uitwisselsessies. Gebruikers van de Rustbox kunnen hier ideeën uitwisselen en bijleren over hoe de tool optimaal te gebruiken.

Meer info over de Rustbox 3.0 vind je op de website van ICOBA: https://www.icoba.be/nieuws/relax-met-de-rustbox-30

Wie de Rustbox eens wil uitproberen, kan dat via deze link: https://www.rustbox.be

Scroll naar boven