24 uur in een dag

Goeiemorgen

Op het afgesproken uur staat iedereen op en neemt een ontbijt. De kinderen maken zich klaar om naar school te gaan. Lunch in de boekentas, boekentas op de rug. Tot straks!

Naar school gaan gebeurt te voet of met de bus, met andere verblijvers of alleen, met of zonder begeleiding.

School of dagbesteding

De meeste kinderen gaan overdag naar school. Maar dat lukt niet voor iedereen. Wanneer jongeren geen hele dag of niet naar school kunnen, gaan ze naar de dagbesteding van AttrAktief.

Na school

Na de dagactiviteit gaat iedereen weer naar de eigen leefgroep. Samen met de begeleider bekijken we wat er moet en mag gebeuren: huiswerk maken, muziek luisteren, vieruurtje eten, taakjes doen, een gezelschapsspel spelen, knutselen, mee eten maken, douchen, de kamer opruimen, tv kijken, op de computer of spelconsole spelen, naar de sportclub gaan of buiten spelen bij mooi weer. Op woensdagnamiddag is er tijd voor een kleine uitstap, begeleid bezoek van ouders, broer(s) en zus(sen).

Of anders dan anders...

Soms organiseert de ontspanningsdienst AttrAktief speciale activiteiten voor de kinderen en jongeren die in een leefgroep verblijven.

Er wordt ook veel gefeest in de leefgroep: een verjaardag of een vertrek gaat nooit onopgemerkt voorbij. We vieren steeds met de gepaste toeters en bellen. 

Ssslaapwel

Na een goed gevulde dag is het tijd om te gaan slapen. Veilig en rustig slapen is belangrijk. Ook ’s nachts wordt er voor de kinderen en jongeren gezorgd. Er is steeds een begeleider aanwezig. In de leefgroepen op de centrale site is er zelfs een nachtmedewerker die huishoudelijke taken doet en de eerste opvang op zich neemt als er iemand wakker wordt. Is er bijkomende hulp nodig, dan wordt de slapende begeleider gewekt.

Om voldoende rust en privacy in te bouwen, heeft elk kind dat bij ons verblijft een eigen kamer. In een aantal leefgroepen zijn er studio’s voor 16-plussers.

Sommige leefgroepen maken gebruik van een kameralarm. De begeleider ontvangt dit alarm wanneer de slaapkamerdeur wordt geopend. Of het alarm opstaat en wanneer wordt individueel bekeken. 

Scroll naar boven