Moed vandoen

Mensen kunnen hard zijn voor elkaar.

Je ziet het niet altijd aankomen, vaak overvalt het je. Op school of thuis, op het internet, op de televisie: het is heel vaak aanwezig en dichterbij dan je zou denken.

En daar wilden onze jongeren het over hebben.

Een voor de hand liggende oplossing hadden ze niet, maar ze gaven wel een paar voorstellen: Laat ons meer zorgen voor elkaar, mekaar leren begrijpen, ons hart openstellen.

Er is dus hoop …

En laat ons het daar dan inderdaad eens over hebben, in een voorstelling bijvoorbeeld.

En daar heb je moed voor vandoen.

De inclusieve theatervoorstelling De een is de ander niet krijgt een vervolg! Moed vandoen is de creatie van een twintigtal jongeren met en zonder een beperking uit MPC Terbank, Adem vzw, School De Met en KSO Lemmensinstituut, onder regie van vzw Het Huispaleis. Een toneelstuk over hoe hard mensen tegen elkaar kunnen zijn, maar ook vriendschap, jezelf zijn en verbinding.

Moed vandoen is de tweede voorstelling van het participatief theaterproject van MPC Terbank en vzw Het Huispaleis. Het project streeft ernaar een plaats te creëren waarin personen met en zonder beperking evenwaardig, spontaan en zonder vooroordelen samenwerken. Een plek waar iedereen van elkaar kan leren. En vooral: een ruimte waarin mensen niet worden bekeken vanuit hun beperkingen, maar vanuit hun talenten en mogelijkheden.

Het resultaat van dit project is te bezichtigen op 15 juni in CC De Borre. Wil je de voorstelling voor geen geld missen? Bestel je tickets HIER

Praktische info

  • Wanneer: 15 juni 2024, 19u30
  • Waar: CC De Borre (Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek)
Scroll naar boven