Van ’t een in ’t ander in Praag

Van ’t een in ’t ander, het inclusieve vrijetijdsproject van MPC Terbank, blijft hoge ogen gooien – zelfs buiten de landsgrenzen. Op uitnodiging van het European Solidarity Corps, een organisatie die subsidies aanbiedt aan solidariteitsprojecten voor en door jongeren, stelden projectcoördinatoren Stien Van Obbergen en Annelies Vankeerberghen het project voor tijdens de International Solidarity Project Meet-up in Praag.

Via infomomenten, kennismakingsspelen en workshops kwamen onze vertegenwoordigers in contact met organisatoren van jeugdinitiatieven uit de hele Europese Unie. De perfecte kans om expertise met elkaar uit te wisselen en samen te brainstormen over de invulling van solidariteitsprojecten voor jongeren.

Was ook aanwezig op de vierdaagse: Nathalie, een jongedame die in MPC Terbank verblijft. Zij sprak over haar ervaringen als deelnemer aan het participatieve toneelproject georganiseerd door Van ’t een in ’t ander. Tijdens deze reis zette Nathalie grote stappen: ze nam voor de eerste keer het vliegtuig, ontdekte een onbekende buitenlandse stad en leerde vele nieuwe gezichten kennen uit een waaier van culturen. Een fantastische en leerrijke ervaring, die meteen ook de boodschap van Van ’t een in ’t ander in zijn kracht zet: inclusie verruimt horizonten!

Scroll naar boven